Umetnici

  Otvaranje humanitarne dečije izložbe u Pero Art Centru

Otvaranje humanitarne dečije izložbe u Pero Art Centru

Humanitarna dečija izložba polaznika škole za kreativni rad i edukaciju “Pero Art Centra”, biće otvorena u subotu, 24. maja, u 18h, u prostorijama Pero Art Centra na Dedinju.

Povodom prirodnih nepogoda koje su zadesile naše građane širom zemlje, Pero Art Centar organizuje humanitarnu dečiju izložbu sa ciljem da se prikupi finansijska pomoć, koja će od strane Pero Art Centra biti uplaćena direktno na jedinstveni račun vlade Srbije za pomoć ugroženima od poplave.

Preko 40 učenika radionica Slikanja za mlade i Kreativne radionice za decu “Pero Art Centra” predstaviće svoje radove na ovoj manifestaciji.

Kreativnost predstavlja veštinu koja se može vežbati i razvijati kao i svaka druga. Pogrešno je verovati da je kreativnost privilegija samo srećnih pojedinaca.

Sva deca pokazuju tendenciju ka maštanju i kreativnosti, ona su kreativna po automatizmu. Deca ispituju svet oko sebe, eksperimentišu sa stvarima iz svog neposrednog okruženja i često pronalaze veze i  zaključke  koji su samo njima spojivi, a odraslima su neobični i nedokučivi. Da bismo razvili kreativnost, moramo uložiti izvestan trud koji podrazumeva razmišljanje izvan ustaljenih okvira.

Slikanje, crtanje i vajanje, umetnost uopšte su neki od načina na koje možete podstaći vaše dete da bude kreativno. Profesori Pero Art Centra, koji vode radionice za decu i mlade, su tu da podsticajno deluju na svoje polaznike kako bi što bolje ispoljili svoj talenat i maštovitost. Unutrašnja motivacija i želja za postizanjem uspeha, za učenjem i unapređivanjem svog znanja čini proces slikanja zanimljivim. Uloga nastavnika je velika u prepoznavanju oblasti kroz koju će se talenat ispoljiti, u sticanju osnovnih znanja i ovladavanju izabranih tehnika, u razvoju motivacije da se istraje u radu, kao i izgrađivanju mnogih drugih karakteristika kojima će biti pripisan ili objašnjen nastanak kreativnog dela. Zato se trudimo da bodrimo đake kroz raznovrsne i dinamične radionice i otkrijemo im se da sve postignu svojom odlučnošću i inspiracijom.

Ovom prilikom Pero Art Centar Vas poziva da posetite izložbu u periodu od 24. do 31. maja, u Krupanjskoj 3. Novac će se prikupljati kroz prodaju dečijih radova, kao i dobrovoljnih donacija.  Radno vreme centra je od 10 – 21h radnim danima, 11 – 13h i 16:30 – 20:30h subotom, i 11:30 – 15:30h nedeljom.

S poštovanjem,

Pero Art Centar

Opširnije »
  Otvaranje izložbe polaznika Pero Art Centra

Otvaranje izložbe polaznika Pero Art Centra

Za umetnika amatera, jedan od najlepših osećaja je izlaganje i predstavljanje svojih radova javnosti!

Prva izložba polaznika škole za kreativni rad i edukaciju “Pero Art Centra”, biće otvorena u petak, 11. aprila, u 19h, u prostorijama Pero Art Centra na Dedinju.

Preko 40 polaznika škole “Pero Art Centra” predstaviće svoje radove na ovoj manifestaciji. Na izložbi, posetioci će imati priliku da vide radove iz oblasti slikarstva, ikonopisanja, slikanja na svili, decoupage-a i dizajna i izrade nakita.

Od impresionistički oslikanih pejzaža, ukrasnih i odevnih predmeta od zanosnih boja oslikane svile, preciznih ikona koje su rađene prirodnim pigmentima, do nakita od recikliranog materijala i romantičnog dekupaža, izloženi radovi odišu velikim umećem i strašću.

Želimo da podstaknemo stvaralaštvo i kreativno usavršavanje kod odraslih, koji kroz raznovrsne i dinamične radionice otkrivaju tajne zanata različitih umetničkih tehnika i poetika.

Uz značajan likovni napredak i postizanje individualnog kreativnog izraza, polaznici kroz kvalitetno osmišljeno vreme, uživaju u dobroj atmosferi, druženju i upoznavanju novih prijatelja uz kulturu i umetnost.

Ovom prilikom Pero Art Centar Vas poziva da posetite izložbu u periodu od 11. do 17. aprila, u Krupanjskoj 3. Radno vreme centra je od 10 – 21h radnim danima, 11 – 13h i 16:30 – 20:30h subotom, i 11:30 – 15:30h nedeljom.

S poštovanjem,
Pero Art Centar

Opširnije »
  Velimir Karavelić

Velimir Karavelić

Velimir Karavelić rođen je 1952. godine u Budisavcima kod Peći. Akademiju likovnih umetnosti je završio u Prištini, a magistarske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Opširnije »
  Marko Crnobrnja

Marko Crnobrnja

Marko Crnobrnja rođen je u Obrenovcu 1978. godine. . Diplomirao je vajarstvo 2005. godine na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića. Član je ULUS-a od 2005.godine.

Opširnije »
  Aleksandar Cvetkovic

Aleksandar Cvetkovic

Aleksandar Cvetković je rođen 1947. godine u Aleksincu. . Akademiju likovnih umetnosti je završio 1973. godine u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića, a postdiplomske studije 1975. godine u klasi profesora Radenka Mišovića.

Opširnije »
  Branko Filipović Filo

Branko Filipović Filo

Rođen je na Cetinju 1924. godine. Od 1936. do 1941. živeo je u Beogradu, da bi se 1941. vratio na Cetinje. Deo ratnih godina proveo je u koncentracionim logorima. Nakon rata, na poziv slikara Mila Milunovića, počinje da studira na Umetničkoj školi na Cetinju, kod profesora Petra Lubarde. U Herceg Novom zavrsava umetnicku skolu. 

Opširnije »
  Milan Blanuša

Milan Blanuša

Godina rođenja:  1943.
Mesto rođenja:  Jagodina
Obrazovanje:  Akademski slikar
Živi i radi u:  Beogradu 

Opširnije »
  Mrđan Bajić

Mrđan Bajić

Godina rođenja:  1957.
Mesto rođenja:  Beograd
Obrazovanje:  Akademski umetnik
Živi i radi u:  Beogradu

Opširnije »
  Danica Basta

Danica Basta

Godina rođenja:  1951.
Mesto rođenja:  Beograd
Obrazovanje:  Akademski slikar
Živi i radi u:  Beogradu 

Opširnije »
  Branko Bahunek

Branko Bahunek

Godina rođenja:  1935.
Mesto rođenja:  Zagreb
Obrazovanje:  Akadenija likovnih umetnosti

Opširnije »