Dizajn i izrada nakita

Kurs: Dizajn i izrada nakita – početni nivo

Predmetni profesor: Milena Jovanović

Kurs dizajna i izrade nakita namenjen je osobama koje žele kreativno da osmisle svoje vreme, razvijaju svoje umetničke sklonosti, kao i da steknu tehničko znanje koje će im omogućiti da precizno realizuju sopstvene ideje. Ovaj kurs neformalnog obrazovanja može predstavljati i poseban vid relaksacije u kreativnoj sredini ili otvarati nove mogućnosti za dodatne prihode.

Zavirite u zlatarsku radionicu i ukradite deo zlatarskog zanata! Naučite da pravilno koristite zlatarske alate, popravljate nakit, napravite alkice, priveske, narukvice.. Dizajnirajte, kreirajte i naučite precizne juvelirske metode.

Nakon završenog  početnog nivoa kursa izrade nakita planirano je uvođenje novih materijala u dizajn poput polu dragog kamenja, školjki, komada drveta, kože, sintetičkih traka, papira, perli…. Učesnici kursa će samostalno moći da dizajniraju nakit i kreativno razmišljaju. U narednim nivoima kursa obradiće se teme poput izrade nakita u makrame tehnici, spiralnoj tehnici, tehnici wire wrap, kao i način izrade prstena…

Program:

Program kursa, uz tehničku obuku, predviđa i dizajnersku edukaciju u smislu razvoja sopstvenog idejnog rešenja počev od osnovne skice, preko savladavanja delikatnih tehnika izrade, pa sve do gotovog produkta – posebnog komada ili linije nakita.

I čas

Prilikom prvog časa biće obuhvaćene teme poput pravilne upotrebe alata prilikom oblikovanja i obrade žice i metala, a biće i prikazani zlatarski alati za izradu žice, kao i proces izrade iste. Kao cilj prvog časa planirano je da polaznici nauče kako da izrade alkice i ispletu narukvicu od žice. Polaznicima će biti ponuđene žice različitih prečnika i predloške za različite preplete na narukvicama od komplikovanijih formi do klasičnih modela.

II čas

Drugi čas kursa biće posvećen popravci zlatnog i srebrnog nakita. Naučite kako samostalno da popravite srebrni lančić ili narukvicu preciznim juvelirskim metodama. Tokom drugog časa biće obrađene i teme poput popravke nakita, skraćenje i proširenje prstena, izrade zakačaljki za priveske…

III čas

Treća nedelja kursa odnosiće se na izrađivanje privezaka od ploča mesinga i aluminijuma. Biće izabrani geometrijski motivi, dizajniraće se izgled priveska i polaznici će naučiti kako da iseku komad ploče u savršeni komad nakita.

IV čas

U četvrtoj nedelji privesci će biti obrađeni šmirglama i zlatarskim turpijama i biće izrađeno kačenje za privezak. Takođe će biti pregledana literatura u kojoj su prikazani različiti dizajneri nakita kao motiv za budući dizajn. .

Početak kursa: 04.11.2015.

Trajanje časa: 3 sata

Dani kursa: sreda

Cena kursa: 4 termina po 3h – 60e na mesečnom nivou

Krupanjska 3, Dedinje

(u sklopu Dizajnerske skole)
Tel: 011 4128 456
Mob: 066 054 500
E-mail:
art.centar@galerijapero.com

www.galerijapero.com

Podeli ovo: