Decoupage

Kurs: Decoupage

Predmetni profesor: MA Ana Đapović

Program dekupaža podrazumeva slikanje i ukrašavanje predmeta za svakodnevnu upotrebu akrilnim bojama, šablonima za slikanje, pozlaćivanje predmeta, upotreba ukrasnih salveta i predložaka.

Ovaj program je dugo popularan u Evropi, a od skoro i u Srbiji. Pojam vezan za dekupaž je širokog značenja i u bukvalnom prevodu označava umetnost dekorisanja.

Pored predmeta koji su u ponudi Pero Art Centra moguće je dekorisati bilo koji predmet po želji korisnika, npr. – neka stara stolica, stočić ili nešto slično po dogovoru sa profesorom.

Mogućnosti za razvoj kreativnosti kod polaznika su neograničene. Predmeti koji se ukrašavaju u Pero Art Centru su: polica za kuhinju, saksije, činije, ramovi za ogledala… Karakteristično za sve naše kurseve je odlična atmosfera na časovima i mogućnost da naučite nešto novo.

Kurs je koncipiran tako da se na svakom novom predmetu koji polaznik odabere radi nova tehnika. Broj časova koji je potreban da se jedan predmet završi, zavisi od samog polaznika.

Program kursa je sastavljen, počevši od jednostavnijih tehnika ka težim, kako bi se polaznik postepeno upoznavao i bolje snalazio sa novim tehnikama. Iz tog razloga nije preporučljivo menjati redosled rada koji je predviđen ili izostavljati određene tehnike. Male izmene su moguće u dogovoru sa profesorom.

Polaznici kursa biraju predmete iz ponude Pero Art Centra, koje kasnije mogu da zadrže za sebe, s tim da su određeni predmeti pogodniji za određenu tehniku. Cilj je da se svaki put odabere drugi predmet, a mi ćemo se truditi da ponudimo što raznovrsniji  izbor.

Šta ćete naučiti:

1. Čas: uvodni. Upoznavanje sa tehnikom dekupaža: shabby chic , crackle, uz korišćenje ukrasnih salveta i pirinčanog papira

2. Čas: shabby chic

3. Čas: dupli shabby chic i crackle

4. Čas: crackle na staklu

5. Čas: korišćenje šablona

6. Čas: korišćenje šablona i reljefne paste

7. Čas: postizanje 3D efekta korišćenjem reljefne paste i ukrasnih salveta

8. Čas: transfer 1

9. Čas: transfer 2

10. Čas: transfer 3

11. Čas: transfer 4

12. Čas: decoupage na tekstilu

13. Čas: efekat čipke na staklenim flašama

14. Čas: decoupage na sveći

15. Čas: ukrašavanje reljefne paste utiskivanjem

16. Čas: ukrašavanje predmeta koncem

Vreme časa: 18-21h

Trajanje časa: 3 sata

Dani kursa: utorak    

Cena kursa:60 € mesečno sa materijalom

Krupanjska 3, Dedinje

(u sklopu Dizajnerske skole)
Tel: 011 4128 456
Mob: 066 054 500
E-mail:
art.centar@galerijapero.com

www.galerijapero.com

Podeli ovo: